EU projekt

Suvremena tvornica namještaja – ICT od skice do finalnog proizvoda

alt

OPIS PROJEKTA

Svrha projekta je optimizacija i automatizacija poslovnih procesa i modernizacija proizvodnje s ciljem stvaranja dodane vrijednosti kupcima, generiranja nove potražnje i povećanja konkurentnosti tvrtke na domaćem i inozemnom tržištu.

Izradom informacijskog sustava i implementacijom softvera za konstruiranje i prezentaciju namještaja Naprijed d.o.o. je objedinio sve poslovne procese, unaprijedio upravljanje poslovanjem, poboljšao postojeće i razvio nove proizvode te unaprijedio tehnološku osnovu poslovanja.

Inovacijama u procesu proizvodnje unaprijedit će se projektiranje namještaja i organizacija proizvodnje, osigurati kupcima vrhunski proizvodi, unaprijediti komunikacija s kupcima i dobavljačima te povećati dostupnost proizvoda ciljnim grupama. Informatizacijom poslovnih procesa će se optimizirati poslovni procesi svih poslovnih jedinica i poboljšati obavljanje radnih procedura, planiranje i upravljanje na razini organizacijskih jedinica i tvrtke.

CILJEVI I REZULTATI PROJEKTA

Specifični ciljevi projekta
• Optimizacija proizvodnje implementacijom softvera za konstruiranje namještaja i pripremu proizvodnje
• Unapređenje upravljanja poslovnim procesima tvrtke uvođenjem informacijskog sustava ERP.

Rezultati projekta
• Implementiran jedinstveni informacijski sustav poduzeća s unaprijeđenim modelima poslovnih procesa
• Implementiran softver za konstruiranje namještaja i softver za tehničko crtanje i 3d modeliranje
• Uvedena suvremena informatička oprema za primjenu informacijskog sustava
• Educirani djelatnici za primjenu softvera
• Stvoreni preduvjeti za geografsko širenje tržišta i osvajanje novih ciljnih segmenata.

Implementacijom jedinstvenog informacijskog sustava objedinjeni su svi poslovna procesi tvrtke, unaprijeđeno strateško planiranje, upravljanje ljudskim resursima, financijsko poslovanje, upravljanje imovinom, logistika, nabava, prodaja i marketing te ojačani stručni kapaciteti djelatnika za primjenu suvremenih informacijskih tehnologija u obavljanju radnih zadataka.

Suvremeni softver za projektiranje namještaja će omogućiti Individualni pristup svakom kupcu i kreiranje namještaja vrhunskog dizajna i kvalitete u skladu sa zahtjevima prostora, a softver za računalno 3D prostorno planiranje će unaprijediti prezentaciju projektiranih rješenja namještaja i opreme u prostoru i olakšati kupcima izbor.

Provedbom projekta Naprijed d.o.o. je povećao konkurentnost na zahtjevnom domaćem i inozemnom tržištu namještaja za uređenje doma i opremanje poslovnih prostora te stvorio preduvjete za geografsko širenje tržišta i osvajanje novih ciljnih segmenata.

Odobrena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj su omogućila otvaranje 5 novih radnih mjesta u tvornici zbog očekivanog povećanja obima posla na domaćem i inozemnom tržištu.

Doprinos projekta društvenoj zajednici se postiže povećanjem prihoda općine i smanjenjem razlika u regionalnoj razvijenosti.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA I IZNOS SUFINANCIRANJA EU

Vrijednost projekta: 1.342.249,57 kn
Prihvatljivi troškovi: 1.073.799,65 kn
Iznos sufinanciranja EU: 966.419,66 kn

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA

Projekt je realiziran u razdoblju od 10. siječnja do 10. rujna 2017. godine.

UKUPNO TRAJANJE PROJEKTA

Realizacija projekta je trajala osam mjeseci.

KONTAKT OSOBA

Miro Vrgoč
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
www.strukturnifondovi.hr
EU projekt: Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnom pogonu Naprijed d.o.o. Sinj (Više)


EU projekt: Suvremena tvornica namještaja – ICT od skice do finalnog proizvoda (Više)

Posebna ponuda

  • AKCIJA
    Kuhinja 310 cm za samo 8990 kn Spavaća soba za samo 7500...
    Više...